Yahanana Events

Ini Iklan YAHANANA EVENTS - Sila ke bawah lagi untuk entri terbaru!!


Adakah anda sedang mencari pengacara yang boleh berselawat dan berqasidah
untuk majlis korporat atau persendirian seperti walimatul urus, cukur jambul,
perasmian atau pelancaran produk?

Atau anda sedang mencari Pengurus Acara Islamik untuk membantu anda
mengadakan acara sambutan hari kebesaran Islam seperti Sambutan Maulidurrasul, al-Maulid dsb?

Yahanana Events sedia berkhidmat dengan menyediakan pengacara, sistem PA,
kumpulan nasyid, marhaban, qasidah, penceramah, kompang dan
lain-lain yang anda mahukan.

Hubungi Che Mid di hmj_66@yahoo.com atau 013-3672459
dan layari facebook.com/Yahanana Events untuk info menarik!!

Friday, 2 September 2016

Misi Makan Durian di Gopeng

Assalamualaikum semua

Sejarah tertulis bahaawa pada malam 31 Ogos 2016, Che Mid dan kawan-kawan sekolah rendah bersama keluarga seramai lebih kurang 50 orang berkumpul di Ulu Village Camp, Sungai Jahang, Gopeng, Perak. Jalan-jalan makan durian  dan berukhwah sesama kami. Alhamdulillah.

Manisah, kawan sekolah Che Mid yang kini tinggal di Gopeng bersama suaminya bertindak sebagai hos. Merekalah yang bertungkus lumus merancang jadual,  menempah penginapan, makan minum dan durian untuk kami. Kami tau bayar dan enjoy!!


Manisah  juga surprisedly tempah kain rentang ini untuk kami. Cantik dan cute apatah lagi ada gambar-gambar kami sekali.




Kami pun menyelit sama ha ha 


Che Mid dan keluarga sampai di kem selepas Maghrib. Memang masa makan malam.

Dan durian sentiasa ada. Ada je tukang buka dan ramai je yang makan ... sarapan time ke lunch time ke piknik time ke durian sokmo... Che abang yang memang hantu durian kata, " Abang tak nampak lain dah..."



Suka sangat tengok Che Abang enjoy trip ni. Walaupun trip ni untuk kawan-kawan isterinya he he..

Duriannnnnn jeeeee... 

Anak dara kita makan durian dengan bersudu.. hi hi..

Durian untuk makan ramai-ramai di situ, tuan rumah belanja. Kami cuma bayar yang dibawa balik sahaja. Lumayannn!!

Lagiiiii


Chalet atau kem yang kami tinggal terletak di dusun durian, pulasan dan rambutan.


Bilik-bilik yang ringkas. RM100 boleh tidur 4 orang selesa. Tiada tv tapi ada aircond hi hi.. pasang aircond sejuk pun tak terasa sebab badan panas dek haba durian.. aduiii ha ha


Sarapan pagi 31 Ogos - Lempeng kelapa cicah sambal tumis, bubur nasi + telor asin + sayur kacang + sambal sardin, karipap dan seri muka.




Dengan Rozinah, dari darjah 1 sampai 6 satu kelas ... 


Lepas sarapan, kami berkelah di tepi Sungai Jahang. Memang la Deeja suka sangat.

Kecoh mak-mak orang main air.. mengalahkan budak-budak.. 

Lepas mandi, makan durian lagi... 

Balik piknik, makan tengahari pulak. 

Tak boleh tahan tengok.. Ya Allah memang sedap sangat. Air tangan orang Pahang duduk Perak. Hasilnya masakan tempoyak ikan sungai paling sedap di dunia.

Tak pernah makan pucuk salang ni. Dah direbus, cicah dengan sambal belacan atau sambal tempoyak.

Sambal bilis hitam campur terung rimbang

Keli pecal stail Perak.. bertaburan bawang merah... 



Kami makan dengan gembira rianya.



Nampak tak kegembiraan itu? 


Anak-anak pun tak toleh kiri kanan dah...



Keluar dari Sungai Jahang, kami berhenti beli manggis. Tengok la gelagat tiga orang ni menengok kelamai.

Ada yang beli buah cerepu yang dikatakan bagus untuk mengubati gout


Kami berkonoi ke Taman Botani untuk makan laksa telor goreng bersarang ni, sebelum balik ke Klang.


Inilah satu-satunya gambar kami berempat. 



Alahmdulillah, berakhir sudah satu episod percutian dengan geng sekolah. Semoga Allah merahmati kita semua, sentiasa berbaik-baik hingga ke jannah. Aamiin.

3 comments:

  1. amboi.. seronoknya che mid.
    Selamat Hari Raya Aidil Adha buat chemid sekeluarga :)

    ReplyDelete
  2. alahai...seronoknya lah kak.. siap buat misi makan durian..pergh terbaik.. ramai2 pegi mcm ni mmg best lah...happening suasana

    ReplyDelete