Yahanana Events

Ini Iklan YAHANANA EVENTS - Sila ke bawah lagi untuk entri terbaru!!


Adakah anda sedang mencari pengacara yang boleh berselawat dan berqasidah
untuk majlis korporat atau persendirian seperti walimatul urus, cukur jambul,
perasmian atau pelancaran produk?

Atau anda sedang mencari Pengurus Acara Islamik untuk membantu anda
mengadakan acara sambutan hari kebesaran Islam seperti Sambutan Maulidurrasul, al-Maulid dsb?

Yahanana Events sedia berkhidmat dengan menyediakan pengacara, sistem PA,
kumpulan nasyid, marhaban, qasidah, penceramah, kompang dan
lain-lain yang anda mahukan.

Hubungi Che Mid di hmj_66@yahoo.com atau 013-3672459
dan layari facebook.com/Yahanana Events untuk info menarik!!

Monday, 23 April 2012

Tak sedap hati

Di  petang yang indah, Che Mid sedang dalam satu mesyuarat. Tiba-tiba hati ni rasa berdebar-debar dan tak tentu arah, seolah-olah ada sesuatu sedang berlaku.

Berdoa dalam hati semoga tiada perkara tak baik terjadi, namun sukar untuk fokuskan perhatian pada isi perbincangan.

Setibanya di rumah, dah masuk waktu Maghrib. Tengok kereta abahnya takde. Bila Farah buka pintu, terus je mulut ni bertanya, " Abah mana?".

" Abah pergi tengok Faris... tadi dia jatuh motor". Tersentap... " Oooh.. patutlah ibu asyik berdebar-debar je tadi.." Farah bagi tahu yang Faris tak apa-apa tapi motor tak boleh bergerak sebab roda dah bengkok. Abah tengah pergi tengok dan mungkin cuba bawa balik motor tu.

Naluri seorang ibu....

19 comments:

  1. Aslkm CM

    Alhamdulillah dia tak apa-apa. Moga kita semua sentiasa dlm rahmat Allah.Amin.

    ReplyDelete
  2. salam
    naluri seorang ibu...dapat merasakan jika sesuatu terjadi pada suami atau anak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naluri ibu kan, syukur alhamdulillah Faris tak cedera.

      Delete
    2. Salam Kamsiah

      T kasih masih sudi menjenguk ke sini. Memang risau sangat, cuma tak tahu apa yang dirisaukan..

      Delete
    3. Kak Zaitun

      Alhamdulillah Faris tak cedera tapi dia trauma sekejap.. sampai mengigau-ngigau..

      Delete
  3. salam kak
    tu la naluri ibu mmg betul..syukur ank akk selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. syukur dia tak apa-apa..

      Delete
  4. salam kak
    tu la naluri ibu mmg betul..syukur ank akk selamat..

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Mid..saya pulak yang berdebar..haha

    agaknya semua para ibu macam ni la ya..sebab mak saya pun sama..makcik2 pun sama..nenek pun sama..

    ReplyDelete
  6. Betul CM... selalu memang kita ada rasa tak sedap hati kalau sesuatu yg dekat dgn kita ada perkara tak baik terjadi. Sick-sense kita ada sebab aliran darah yg mengalir tu sama...

    Harap Faris tak ada yg seriouslah hendaknya..

    ReplyDelete
  7. Salam Che Mid,

    Itulah hati seorang ibu. Alhamdulillah Faris okey. Motor tu tak aperlahkan. Boleh dibaiki.

    ReplyDelete
  8. Nasib baik tak de pape kan. Yang penting Faris selamat. Get well soon Che Mid

    ReplyDelete
  9. syukur alhamdulillah tak de apa2x tapi kalau hati ibu ni memang kuat terhadap anak2xnya...

    ReplyDelete
  10. salam che mid,

    naluri ibu, mmg ada extra sense (bukan sixth senses je :p)
    hati ke fikiran kita memang asek terpikir itu ini lagi2 hal ehwal keluarga sendiri ...
    semoga Allah melindungi kita semua

    ReplyDelete
  11. Salam perkenalan Cik Mid

    Alhamdulillah tak ade apa-apa..
    Makchaq kalau anak ke mana2 terutamanya dengan motor mesti risau,
    selalu suruh telefon bila sampai dan bila nak balik..

    ReplyDelete
  12. Syukur... x de berlaku apa2 yg teruk.

    ReplyDelete
  13. itulah naluri ibu,mudah merasa sesuatu perkara berlaku terhadap anak2...satu hadiah istimewa untuk mereka bergelar ibu...saya rasa logik sangat,sebab kita mengadungkan anak dalam perut,berkongsi makan dan minum...moga cepat sembuh anak akak ye...mujur tak teruk...

    ReplyDelete
  14. Kak Mid, saya nak minta tolong buat survey ini, pasal Halal juga..
    ------------------------------------------------------------------------------------------

    Dear Mdm Hamidah

    I'm conducting the research on "The Awareness & Perception of Muslim Consumers on Non-Food Halal Product" in order for completing the study in this area and you input will benefit the the general Ummah in adapting Halal as our lifestyle.InsyaAllah.

    There are six categories in this survey and it will take approximately 15-25 minutes of your time.Simply click on the link below, or cut and paste the entire URL into your browser to access the survey:


    http://kwiksurveys.com?s=LKNDIN_5afc9025

    I would appreciate your response before May 10,2012. Your input is very important and will be kept strictly confidential (used only for the purpose of research for this project)

    If you have any question or would prefer to complete a paper survey please direct your queries to me.

    I thank you in advance and have a good day.

    Thank You.Wassalam.

    ReplyDelete