Yahanana Events

Ini Iklan YAHANANA EVENTS - Sila ke bawah lagi untuk entri terbaru!!


Adakah anda sedang mencari pengacara yang boleh berselawat dan berqasidah
untuk majlis korporat atau persendirian seperti walimatul urus, cukur jambul,
perasmian atau pelancaran produk?

Atau anda sedang mencari Pengurus Acara Islamik untuk membantu anda
mengadakan acara sambutan hari kebesaran Islam seperti Sambutan Maulidurrasul, al-Maulid dsb?

Yahanana Events sedia berkhidmat dengan menyediakan pengacara, sistem PA,
kumpulan nasyid, marhaban, qasidah, penceramah, kompang dan
lain-lain yang anda mahukan.

Hubungi Che Mid di hmj_66@yahoo.com atau 013-3672459
dan layari facebook.com/Yahanana Events untuk info menarik!!

Monday, 17 March 2014

Bukan Calang-calang Mandian

Assalamualaikum sahabat

Dua tiga hari ni nampak Deeja suka sangat mandi..main air.  Selalunya Che Mid biarkan sekejap dalam bilik air, Deeja akan main air dalam besen mandi.

Bila keluar bilik air, selalunya dia akan suruh Che Mid cium rambut dia.." Wangi kan ibu.." Memang wangi pun..

Ini Deeja punya mandian... sabun dan shampu sekali.. memang le wangi..


Esoknya, lepas Deeja mandi, macam tu jugalah, suruh ibu cium rambut dia... memang wangi sangat..satu bilik bau wangi. Tiba-tiba ibu terfikir, " Nape kuat sangat bau nya..sedap memang le sedap.." 

Masyallah!!! Tiba-tiba teringat sesuatu.." Deeja mandi guna apa tadi ?"..Deeja buat muka happy je. Bila tanya berulang kali, baru Deeja mengaku..


Deeja guna pencuci lantai ni untuk mandi!!! Siap tuang dalam besen mandi lagi tu


Memang Che Mid baru mengemop lantai bilik tidur dua hari lepas, tapi lupa simpan balik di bilik air  di tingkat bawah. Baunya memang sedap dan sangat wangi, warnanya pulak cantik... agaknya Deeja ingat itu mandian ibu baru beli kut... Alhamdulillah, takde pulak dia mengadu mata pedih atau kulit gatal..

Rupa Deeja selepas mandi dengan pencuci lantai Daia...aduhaiii!

Sekarang ni Deeja tengah demam, harap-harap bukan disebabkan pencuci lantai tu..nauzubillah! dan bukan sebab denggi ke apa ke..

Photo: Sup ketam untuk Deeja..kalau ada unsur-unsur denggi dalam demam dia...pi jauh jauh!

Buat juga sup ketam untuk Deeja, takut-takut terkena demam denggi ke.. tapi Deeja makan nasi dengan kuah sup je..Ibu yang makan isi dan lain-lainnya...ish, sapa yang demam ni???

P/s: Dalam sujud akhir kita, jangan lupa titipkan doa untuk MH370..semoga akan berakhir dengan senyuman dan airmata kegembiraan..Amiin.

18 comments:

  1. Hehehe...bukan setakat wangi tapi memang betul-betul bersih... Deeja..Deeja... semoga cepat sihat dari demam ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy dia pun lain macam je..he he

      Delete
  2. kahkahkah...adoii Deeja...mesti bersih berkilat satu badan..

    akak guna yg kaler hijau-green epal tu...satu rumah berbau epal bila dimop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap baunya kan kak..murah je pulak tu..

      Delete
  3. daia mmg wangi....sapukan baby oil kak..kot2 kering kulit deeja tu:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terfikir pulak..baby oil pun dah letak tempat tinggi..bila tak nampak, jadi terlupa la..

      Delete
  4. alahaideeja..patut wangi sangat ye..nasib ibu teringat sebelum habis satu botol.
    Alhamdulillah Deeja tak apa2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau le Acik, ntah terminum ke apa..harap tak ada side effect..

      Delete
  5. alahaii comeyynya dia...agaknya terpikat sgt dgn wangian pencuci lantai tu ye deeja.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau baca lagi kan... tengok cantik kira ok je buat mandi..

      Delete
  6. Alahaiiii...pencuci lantai memang kuat baunya ye kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..si deeja ni berani mencuba, semangat ingin tahu tinggi bebeno..

      Delete
  7. Subhanallah.... anak dara sorang nie...! Hahahahhaha....tergelak2 saya membacanya kak...

    Kak, saya sangat2 berharap semuanya akan ditemui dengan berakhir dengan baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah..semua orang mendoakan hasil positif dr mh370

      Delete
  8. hehehe deeja2... moga xde apa2lah yer... teruskan doa kita utk MH 370

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, demam dah kebah..

      Delete
  9. Hhahahaa naughty la deeja ni :P

    ReplyDelete