Yahanana Events

Ini Iklan YAHANANA EVENTS - Sila ke bawah lagi untuk entri terbaru!!


Adakah anda sedang mencari pengacara yang boleh berselawat dan berqasidah
untuk majlis korporat atau persendirian seperti walimatul urus, cukur jambul,
perasmian atau pelancaran produk?

Atau anda sedang mencari Pengurus Acara Islamik untuk membantu anda
mengadakan acara sambutan hari kebesaran Islam seperti Sambutan Maulidurrasul, al-Maulid dsb?

Yahanana Events sedia berkhidmat dengan menyediakan pengacara, sistem PA,
kumpulan nasyid, marhaban, qasidah, penceramah, kompang dan
lain-lain yang anda mahukan.

Hubungi Che Mid di hmj_66@yahoo.com atau 013-3672459
dan layari facebook.com/Yahanana Events untuk info menarik!!

Tuesday, 18 August 2015

Trois Petits Chats Buat Deeja Nangis

Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Dah pun habis raya dan masuk Zulkaedah pula ya. Semoga kita terus berbahagia dan bersyukur dengan anugerah Allah pada kita selagi kita bernyawa.

Ni nak cite pasal Deeja. Satu malam tu Deeja datang kat ibu. Ibu nampak matanya sembab dan merah. Abah kata Deeja nangis tadi. Nape pulak? Deeja kata, " Deeja sedih sangat tadi tengok youtube. Pasal abah kucing, mak kucing, kakak kucing dan adik kucing. Semua mati tinggal adik kucing je sorang-sorang." Meleleh-leleh air mata Deeja bercerita.

Aduhai, video apa pulak yang Deeja tengok ntah.  Deeja ni suka explore youtube dan tengok video kelakar, binatang-binatang, kartun, make up make over dll. Tapi tak lah sampai nangis-nangis. Malam tadi Deeja kata dia dah jumpa semula video tu. Ibu pun ikut tengok lagi sekali. Sekali lagi Deeja menangis teresak-esak. 

Rupanya dia bayangkan adik kucing tu diri dia sendiri. " Ibu dia mati, pastu kakak dia, pastu abah dia pun mati. Tinggal adik dia sorang-sorang. Kalau Deeja tinggal sorang-sorang, Deeja nak ikut sape? Sape nak tidur dengan Deeja? Kalau macam tu, nanti Deeja jalan kaki pergi rumah Mimi (sepupu).

Allahuakbar...Ibu kena pujuk Deeja pulak..Ibu kata Allah ada dan takkan biarkan Deeja sorang. Ada ramai orang lagi yang sayang Deeja..bla.. bla bla..sampai akhirnya Deeja tertidur dalam sedu..



 Macam ni lah keadaan dia bila mengadu dengan abah..

Sedih sangat..






Inilah video animasi "Trois Petits Chats" Peranchis yang buat Deeja menangis sampai bengkak mata. Boleh tunjuk pada anak-anak juga. Memang menyentuh hati..boleh nangis. Jom layaaannn.

16 comments:

  1. Deeja menghayati betul tu CM sebab itu sampai nangis-nangis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Video tu pun memang bagus sangat..tanpa dialog tanpa menyentuh..

      Delete
  2. Alololo hati tisu sungguh Deeja

    ReplyDelete
  3. Alahai sedihnya deeja,btul2 menhayati video yg ditonton...ank bongsu sya pun kdg mmbyangkn jika mkayah dh mati nk tnggl dgn sapa...ialah jarak dgn abngkakak agk jauh

    ReplyDelete
  4. Alahai sedihnya deeja,btul2 menhayati video yg ditonton...ank bongsu sya pun kdg mmbyangkn jika mkayah dh mati nk tnggl dgn sapa...ialah jarak dgn abngkakak agk jauh

    ReplyDelete
  5. betul2 menghayati..hatinya lembut sebab tu nangis sampai bengkak mata..maknanya hati Deeja penuh dengan kasih sayang..:) anak baik ni..

    ReplyDelete
  6. betul2 menghayati..hatinya lembut sebab tu nangis sampai bengkak mata..maknanya hati Deeja penuh dengan kasih sayang..:) anak baik ni..

    ReplyDelete
  7. Kesiannya...nangis sampai bengkak mata. Deeja takut terjadi kat dia nanti tak ada orang jaga ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..movie tu pasal orang lain, deeja pulak terlebih emo nya..

      Delete
  8. SIAN DEEJA YG COMEL BGITU MEMAHAMI CITER YG DITONTONNYA...LEMBUT HATINYA......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lembut ke ha ha..time garangnya keluar kang, cepatle tarik muka pulak ..

      Delete
  9. SIAN DEEJA YG COMEL BGITU MEMAHAMI CITER YG DITONTONNYA...LEMBUT HATINYA......

    ReplyDelete
  10. alahai...saya kecik2 dulu pun pernah tanya mcm tu kat mak saya...huhu...
    saya faham perasaan deeja...

    ReplyDelete
  11. Kalau tunjuk pada dak Kakak, dalam diam pasti dia menangis.. kalau dak Nuha usah cakaplah.. dan dan tu dia boleh nangis.. sobsobsob..

    ReplyDelete