Yahanana Events

Ini Iklan YAHANANA EVENTS - Sila ke bawah lagi untuk entri terbaru!!


Adakah anda sedang mencari pengacara yang boleh berselawat dan berqasidah
untuk majlis korporat atau persendirian seperti walimatul urus, cukur jambul,
perasmian atau pelancaran produk?

Atau anda sedang mencari Pengurus Acara Islamik untuk membantu anda
mengadakan acara sambutan hari kebesaran Islam seperti Sambutan Maulidurrasul, al-Maulid dsb?

Yahanana Events sedia berkhidmat dengan menyediakan pengacara, sistem PA,
kumpulan nasyid, marhaban, qasidah, penceramah, kompang dan
lain-lain yang anda mahukan.

Hubungi Che Mid di hmj_66@yahoo.com atau 013-3672459
dan layari facebook.com/Yahanana Events untuk info menarik!!

Tuesday, 18 February 2014

Fattabiouni 3 theme song - Khaatamurrisalah by Ahmad bin Sumaid





Sedapnya lagu ni..Subhanallah..sedang tercari-cari maksud lagu ni, ada sesiapa boleh bantu Che Mid ke..??

14 comments:

  1. Replies
    1. Tu la nak cuba hafal..rasa-rasa macam sedap je kalau bawa live utk selingan majlis..

      Delete
  2. selalu dengar kat tv alhijrah aja lepas tengok cinta ilmu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Animku sayang, ini bukan lagu tema utk Cinta Ilmu, ini rancangan Fattabiuni..yang ada ustaz Arab cerita pasal sunnah Rasulullah saw..

      Delete
  3. Singgah sini kak. Salam khamis.

    ReplyDelete
  4. Che Mid nak nyanyi lagu ni ya nanti?
    Mesti bertambah meriah majlis-majlis yg dikendalikan oleh team Che Mid nanti
    Dgr lagu ni Macam terasa di padang pasir bersama pak-pak Arablah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kalau dah terer, boleh le rakam dan masuk sini pulak ha ha..Insyaallah..

      Delete
  5. Assalamualaikum

    Yep sedap lagu ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam dik, praktis sampai hafal jom..

      Delete
  6. Salam

    Tajuk lagu : Khaatamurrisalah
    Penyanyi : Ahmad bin Sumaid

    ReplyDelete
  7. Nak menitis air mata dgr lagu ni..mmg best..sy cari link lagu full tp msh blm jumpe

    ReplyDelete

  8. وقد أتانا خاتم الرسالة..
    And indeed, the seal of prophets has come to us,
    بكل ماجاؤا به من حاله
    with everything that they (the awliya') came with in terms of their states,
    فعمَّ كُلَّ الخلق بالدلالة ..
    and so the entire creation was filled by him with guidance,
    وأشرقت مناهج الكمال
    and the paths of perfection had thus risen above us.
    فكلُهُ فضلٌ أتى ورحمة.
    It was all a bounty which came, and a mercy,
    . وكله حُكْمُ هدىً وحكمه
    it was all guidance in commandments and wisdom,
    وهو إمام كل ذي مهمة..
    he is the leader of all those of importance,
    وقدوةٌ في سائر الخصال
    and the exemplar in every character trait.
    فما مضى حتى أقام الدين ..
    He did not go until he had established the religion,
    وصار سهلاً واضحاً مبينا
    and it became easy, clear and self-evident,
    فلم تخــف أمَّــتُهُ فتــونا
    from then on, his nation never feared tribulation,
    .. بل عُصِموا في الجمع عن ضلال
    nay, indeed they were made immune, as a whole, from misguidance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah Allahuakbar.. tqvm for your kind attachment..how nice if i know your real name..

      Delete