Yahanana Events

Ini Iklan YAHANANA EVENTS - Sila ke bawah lagi untuk entri terbaru!!


Adakah anda sedang mencari pengacara yang boleh berselawat dan berqasidah
untuk majlis korporat atau persendirian seperti walimatul urus, cukur jambul,
perasmian atau pelancaran produk?

Atau anda sedang mencari Pengurus Acara Islamik untuk membantu anda
mengadakan acara sambutan hari kebesaran Islam seperti Sambutan Maulidurrasul, al-Maulid dsb?

Yahanana Events sedia berkhidmat dengan menyediakan pengacara, sistem PA,
kumpulan nasyid, marhaban, qasidah, penceramah, kompang dan
lain-lain yang anda mahukan.

Hubungi Che Mid di hmj_66@yahoo.com atau 013-3672459
dan layari facebook.com/Yahanana Events untuk info menarik!!

Friday, 4 May 2012

Senda Jumaat - pindah blog?

Kejadian berlaku di dalam rumah satu majlis keramaian. Che Mid kan blogger terkenal (perasan tak tahan..)  jadi bertemu tak sengaja dengan seorang follower Che Mid. Maka bersembang sakan lah kita bum bang bum bang.. tak sedar ada satu makcik tua yang duduk sebelah tu sudah pasang telinga. (Ke kita orang yang bercakap punya kuat macam pasang mikrofon!)

Begini le lebih kurang kanvesesennya....

Che Mid                :     He he, akhirnya dapat jumpa kita kan.. selalu tu borak dalam BLOG je..
Sal                        :     A ah la kan.. tadi pandang muka, rasa macam kenal tapi tak tau kat mana pulak
                                   jumpa.. rupanya Che Mid BLOGger.. bla bla bla
Che Mid               :      Ish tak aci tau, dia boleh kenal muka kita sebab kita selalu tayang muka kita kat            
                                   BLOG..tapi dia tak nak taruk pun muka dia, tu pasal kita tak kenal.. bla bla bla..
Sal                        :     Ya lah, I tak suka taruk muka I kat BLOG.. bukan cantik pun (saja Che Mid tambah)
Che Mid               :     Tapi sorilah I tak follow BLOG you sejak pindah BLOG baru  bla bla bla..
Sal                        :     La ya ke.. patut la senyap je .. takde tinggal komen ke apa bla bla bla
Che Mid               :     A ah I dah PINDAH BLOG BARU... nanti I follow you semula k....bla bla bla..

Tengah-tengah syok borak, tetiba makcik sebelah tu menyampuk,

Mak cik Kepoci   :     Eh, kau ni dah pindah rumah ke?

Che Mid              :     Nape, mak cik? (terbingung le kejap)

Mak cik kepoh    :     Dah tu asyik cakap PINDAH BLOK.. PINDAH BLOK TU APA... pindah rumah la
                                 kan..???


22 comments:

  1. hahahaha... bg slm dulu la makcik.. kih..kih.. prihatin tul dia ngan CM kannn..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik tu memang terkenal sebagai sangat kepoci.. prihatin tak bertempat ha ha

      Delete
  2. hahaha..makcik ni main terjah je kan...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terjah dia mengalahkan abang Nas melodi ha ha

      Delete
  3. Salam sejahtera CM

    Lama tak bersiarankan?
    Tiba2 buat lawak....hehe memang lawakkan?
    Moga bahagia dan menulis selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mama

      Masa sentiasa direbut dek benda-benda lain.. sampai kadang-kadang rindu dgn blog.. cuba sedaya upaya utk tidak putus terus..

      Delete
  4. he h heee..makcik tue compius la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok gak dia tanya kan.. kalau tak, tentu dia ingat che mid betul2 dah pindah rumah

      Delete
  5. hihihihi..
    kesian makcik tu ...
    akak bg alamat blog / blok baru tak? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je bagi.. nanti dia dok cari address sambil naik moto.. tak ke haru..

      Delete
  6. Kahkahkah...sblm habis baca dah terketawa sendirian sbb teringatkan kesah tu... Tapi kan CM, yg merasa hairan bukan aje makcik tu, tapi sedara mara yg duduk berdekatan kita haritu. Soalan diorang, "macamana korang bole kenal eh..bla bla bla.."
    Banyak kali jugak lah diorang tanya kita mcmana bole kenal dgn CM ni. Puas jugaklah nak memahamkan diorang tentang blog, facebook, internet dan dunia cyber ni.
    Mcmana diorang tak pelik..."Sal, kau kan duduk kat Cheras, si Midah ni kat sini, mcmana korang boleh kenal..bla bla bla.." Dah lah kita ni org luar, bukan org dari kawasan/negeri situ dan bukan dari keturunan Jawa pulak tu.. Diorang semua adalah kerabat sebelah suami saya.
    Lagi satu kan CM, punya kuatnya pengaruh FB...semasa berada di tempat tu, saya boleh dgr nama FB saya disebut2 sampaikan frens yg ada dlm frens list saya memanggil saya dgn nama FB saya. Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha fofular gitu kita ni kan.. sebenonya CM pun tak tau Sal tinggal mana he he..

      Delete
  7. al kisahnya ye che mid...kita ni bila nak jumpa...balik lepeh..bagitau lah ..anta je kat email saya...teringin nak jumpa che mid..he he he

    ReplyDelete
  8. fofularlah che mid ni... hehehehe.. nanti kalau saya ternampak che mid pun saya akan tegur.. jgn malu lak nanti nak menjawab sapaan saya ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh sila lah.. kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan.. tapi jgn kecik hati kalau CM tak kenal awak lak.. awak asyik pakai spek besar je.. mana nak cam he he

      Delete
  9. salam kak mid...lama tak update ya..busy ya?

    ReplyDelete
  10. salam
    hahaha..makcik salah tempat menyampuk daaa...tp ok jugak tu...blog,blok...hampir sama bunyinya

    ReplyDelete
  11. Kelakar..
    tapi tak boleh nak salahkan makcik tu, mungkin dia tak de komputer, apa lagi internet..
    Pengajarannya untuk kita. Jangan dok menyampuk klu tak tau cerita

    ReplyDelete
  12. Zaman It...zaman tanpa sempadan...

    Kesian mak cik tu mesti dia pening2 lalat dok memikio...

    ReplyDelete